Huiskamerfestival 2022

Na 2 jaar uitstel is het dan eindelijk weer zover: op zondagmiddag 13 november 2022 vinden er op 18 locaties concerten plaats van diverse muzikanten en bands. Deze treden op in verschillende huiskamers, de bibliotheek in Zuidwolde en de basisschool in de Erflanden.


Dit jaar hebben de organisaties met een enthousiast team een breed festival opgezet waarin verschillende stijlen een huiselijk podium krijgen om hun optreden vorm te geven. Van hardrock tot jazz, van poëzie tot Ierse volksmuziek en alles daar tussenin.

Dit is een uitgelezen kans voor bezoekers om in een gemoedelijke sfeer van heel dichtbij live muziek op verschillende locaties te beleven.


De opzet van dit vrije-gift-festival is om iedereen, van jong tot oud, samen te brengen. De organisaties publiceren binnenkort een mooie route, die bezoekers, bij voorkeur met mooi weer, op de fiets kunnen doen en waarmee zij een keuze kunnen maken tussen de verschillende huiskamers.

Van 13 tot 18 uur zijn de huiskamers geopend en staat een kopje koffie of thee voor u klaar. Elke sessie duurt 45 minuten met een half uur pauze zodat u meerdere optredens kunt bezoeken. Er zullen drie sets op elke locatie gespeeld worden. Bijzonder voor deze editie is dat wethouder Albert Haar de opening zal verrichten van het festival. Om 13.00 uur zal hij middels het voordragen van een gedicht in de Bibliotheek van Zuidwolde het festival officieel openen.


Sponsoren, vrije giften, deelnemende huiskamers en muzikanten maken het mogelijk dit mooie festival kosteloos aan het publiek aan te kunnen bieden