Programma

Het programma voor het Huiskamerfestival 2023 is rond! Wil je weten wie waar speelt en welke muziek ze maken?


Klik hier om naar de plattegrond te gaan en stippel je eigen muziekale route uit!

Hieronder een overzicht van de bands die spelen:

 1. The String Beans

Met een pompende contrabas, solide gitaarwerk en gloeiende solo’s op mandoline en clawhammer banjo nemen ‘The String Beans' je mee in bluegrass muziek uit de rijke historie van Amerikaanse en Europese folkmuziek helden.


 1. The Gearboxes

‘The Gearboxes’ is een 4-mans formatie met muziek veelal uit de jaren 60 en 70 Denk hierbij aan de Beatles, Stones, Eagles maar ook Crowded House en Stray Cats.Het handelsmerk van de The Gearboxes is toch wel de 3 - stemmige zang.


 1. Zwoar Geschut

Gelegenheidsformatie met nummers van o.a. ZZTop, Audioslave, Gary Moore, Iron Maiden en meer. Zoals de mannen zelf zeggen; ‘1 keer repeteren en dan gaan we los op 19 november!’


 1. Over The Coke

Deze 3-mans formatie heeft inmiddels al aardig wat optredens achter de rug in de 1,5 jaar die ze bestaan. Met nummers van AC/ DC, Metallica en Nirvana schudden ze de boel lekker wakker en maken ze er net als vorig jaar een feestje van om naar te luisteren en kijken!


 1. Dwaalgasten

Met liedjes uit allerlei landen, vaak meerstemmig gezongen onder begeleiding van gitaar, bestaat het repertoire van de ‘Dwaalgasten’ voornamelijk uit wereldmuziek.


 1. Brad Rooster doet… Elton John!

Normaal gesproken een rockband met nummers van Muse, Joan Jett, Bon Jovi en The Stones, maar speciaal voor het Huiskamerfestival gaat Brad Rooster akoestisch en spelen ze nummers van Elton John!


 1. Big Hug

‘Big Hug’ is een enthousiast rocktrio die lekkere rock en bluesrock covers spelen van de 60 tot nu in een akoestisch jasje. Denk daarbij aan: the Doors, Elvis, the Stones, CCR, Black Crowes, ZZ-Top!  


 1. Varivocaal

‘Varivocaal’ is een klein koor dat al bestaat sinds 2009.

In de loop van de tijd hebben ze een eigentijds, sfeervol muziekprogramma opgebouwd. Vaak in het Engels, soms in het Duits, Frans, Afrikaans, Nederlands of Drents!


 1. ‘4-en’

Er valt altijd iets te vieren en met ‘4-en’ maak je het feest compleet! Akoestische pop met een verhaal 


 1. Bad Standing

Dampende hardrock uit hartje Zuidwolde valt ‘Bad Standing' het best te omschrijven. Met een repertoire van covers en eigen nummers staan ze dit jaar voor de 2e keer op het Huiskamerfestival! 1. Ali de Vries

Terug op geboortegrond zingt Ali nummers van o.a.  Alison Moyet, Spandau Ballet, Sting, Claudia de Breij, Ruth Jacott en meer! Rustige nummers met mooie teksten zowel in het Nederlands als Engels.


 1. Dirty Dad

Ballads, onbekende kleine juweeltjes, guilty pleasures, eigen werk en andere sentimentele shit brengt solo artiest ‘Dirty Dad’ ongepolijst, kwetsbaar en bij voorkeur in de toonsoort mineur ten gehore tijdens het Huiskamerfestival.


 1. Folksurprise

In de Ierse traditie leeft muziek! Het verrassende daarvan ga je ook ervaren in de folk surprise van Jan Massier. Als veelzijdig sessie muzikant, zanger en entertainer maakt hij gebruik van banjo, mandoline, mandola en verschillende gitaren. En mogelijk zijn er ook andere muzikanten van de partij!


 1. Hidden Giants

Hidden Giants is een alternatieve pop-rockband uit Groningen. De band maakt eigen muziek die je raakt: soms klein, melodieus en dromerig, soms groots, krachtig en vol passie. Maar altijd vanuit het hart gezongen en gespeeld. 


 1. Freek Knol

Freek speelt en zingt al ruim 40 jaar nummers van Rolling Stones, Johny Cash, Leonard Cohen, Neil Young, Don McLean, Rory Gallagher, REM, Eddie Vedder en meer. Hij speelt graag nummers met een verhaal. 1. Ellen en Adri Onderweg

Op eigen wijze vertolken Ellen en Adri Nederlandstalig kleinkunst en pop repertoire. Speelse en ontroerende luisterliedjes met een verhaal die je als luisteraar meenemen van melancholie naar hoop en verwachting. Een heldere alt en donkere bas, subtiel ondersteund door een gitaar en mondharmonica, zorgen voor een intiem en kleurrijk samenspel. 


 1. Sunburst

Sunburst bestaat uit 4 muzikanten die samen al aardig wat ervaring hebben in de muziekwereld. Hun repertoire bestaat vooral uit invloeden van de Amerikaanse sound; van Country, Americana tot nummers van de West Coast.


 1. WestEndJ

WestEndJ speelt een gevarieerd jazzrepertoire met o.a. mainstream, westcoast, jazzrock, funk en exotische nummers. Vele daarvan zijn eigen composities en bestaande nummers zijn voorzien van een nieuw jasje!


 1. Marc & Mirjam

Mirjam en Marc spelen al jaren samen bekende en onbekende hits. Piano en vocals vormen samen de basis voor een muzikale reis met een hoop lol!


 1. Future Sound of Southern Forest

Future Sound of Southern Forest is een gezelschap van elektronische artiesten en traditionele instrumentalisten die de grenzen van muzikale expressie verkennen middels een unieke fusie van digitale en analoge geluiden, begeleid door betoverende visuele projecties.


 1. Singingtientje  & Co

Coen en Tineke hebben elkaar jaren geleden leren kennen bij een gelegenheidsbandje in De Wijk. Samen zullen ze lichte muziek ten gehore brengen met af en toe een knaller. Dit afgewisseld met mooie en ontroerende nummers.


 1. De Verveners

4 Jeugdvrienden die elkaar na lange tijd weer gevonden hebben en samen de passie voor muziek maken nog steeds delen, dat zijn ‘de Verveners'!

De heren componeren hun eigen liedjes waarbij het Nedersaksisch de boventoon voert. De taal van hun jeugd… en hart!


 1. Blaaskwintet Bliss

Het blaaskwintet Bliss bestaat uit vijf musici die hun enthousiasme delen in het spelen van kamermuziek. Met fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot biedt dit ensemble een afwisselend programma van klassiek tot modern, van Brahms tot Agay, van menuet tot rumba.